Aktualne Menu

alergeny

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne  3. Jaja i produkty pochodne  4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne  6.Soja i produkty pochodne  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)  8. Orzechy  9. Seler i produkty pochodne  10. Gorczyca i produkty pochodne  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne  12. Dwutlenek siarki i siarczyny  13. Łubin i produkty pochodne  14. Mięczaki i produkty pochodne

dieta standard

Poniedziałek 16.07

I Śniadanie

Jogurt naturalny z granolą i musem truskawkowym

II Śniadanie

Pumpernikiel z paprykarzem wegetariańskim i zielonym ogórkiem

Obiad

Indyk w sezamie z mleczkiem kokosowym, puree ziemniaczane, warzywa gotowane

Podwieczorek

Zielone smothies

Kolacja

Sałatka z prażoną ciecierzycą, serkiem kozim, oliwkami, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

 Płatki ryżowe z suszonymi śliwkami i cynamonem

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pasztetem drobiowym z chutney z czerwonej cebuli

Obiad

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo – grzybowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa z pesto z suszonych pomidorów i sezamem

Podwieczorek

Dietetyczne brownie

Kolacja

Pełnoziarniste wrapy z humusem z czarnuszką i  warzywami

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Omlet z łososiem wędzonym, Parmezanem i szczypiorkiem

II Śniadanie

Serek homo z domową buraczaną granolą

Obiad

Pełnoziarnisty makaron tagliatelle w lekkim sosie winno – śmietanowym , kurczakiem i zielonymi warzywami

Podwieczorek

Galaretka z soków wyciskanych

Kolacja

Zupa meksykańska z batatami, indykiem i soczewicą

 

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Pieczywo z pastą z twarożku i buraków  z warzywami

II Śniadanie

Złota owsianka z orzechami nerkowca i suszoną żurawiną

Obiad

Curry z indyka z cukinią, mango, ananasem i pomidorami, ryż brązowy, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Arbuz z miętą

Kolacja

Leczo z ciecierzycą i wieprzowiną

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z musem daktylowo – kakaowym i owocami sezonowymi

II Śniadanie

Sałatka z kaszą kukus, cukinią, natką pietruszki, oliwkami i papryką

Obiad

Dorsz z warzywami i kalafiorem po grecku, kasza bulgur

Podwieczorek

Panna cotta jogurtowa z wanilią i brzoskwinią

Kolacja

Sałatka z młodych ziemniaków z koperkiem, serem feta, ogórkiem świeżym i kiszonym

dieta wege

Poniedziałek 16.07

I Śniadanie

Jogurt naturalny z granolą i musem truskawkowym

II Śniadanie

Pumpernikiel z paprykarzem wegetariańskim i zielonym ogórkiem

Obiad

Łosoś w sezamie, puree ziemniaczane, warzywa gotowane

Podwieczorek

Zielone smothies

Kolacja

Sałatka z prażoną ciecierzycą, serkiem kozim, oliwkami, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

 Płatki ryżowe z suszonymi śliwkami i cynamonem

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pasztetem wegetariańskim z chutney z czerwonej cebuli

Obiad

Kotleciki z batatów i kaszy jaglanej z sosem grzybowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa z pesto z suszonych pomidorów i sezamem

Podwieczorek

Dietetyczne brownie

Kolacja

Pełnoziarniste wrapy z humusem z czarnuszką i  warzywami

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Omlet z łososiem wędzonym, Parmezanem i szczypiorkiem

II Śniadanie

Serek homo z domową buraczaną granolą

Obiad

Makaron pełnoziarnisty z lekkim sosem winno-śmietanowym, papryką, kukurydzą, suszonymi pomidorami

Podwieczorek

Galaretka z soków wyciskanych

Kolacja

Zupa meksykańska z batatami i soczewicą

 

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Pieczywo z pastą z twarożku i buraków  z warzywami

II Śniadanie

Złota owsianka z orzechami nerkowca i suszoną żurawiną

Obiad

curry wegetariańskie z fasolą , cukinią, mango, ananasem i pomidorami

Podwieczorek

Arbuz z miętą

Kolacja

Leczo z ciecierzycą i warzywami

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z musem daktylowo – kakaowym i owocami sezonowymi

II Śniadanie

Sałatka z kaszą kukus, cukinią, natką pietruszki, oliwkami i papryką

Obiad

Dorsz z warzywami i kalafiorem po grecku, kasza bulgur

Podwieczorek

Panna cotta jogurtowa z wanilią i brzoskwinią

Kolacja

Sałatka z młodych ziemniaków z koperkiem, serem feta, ogórkiem świeżym i kiszonym

dieta natural

Poniedziałek 16.07

 I Śniadanie

Placuszki kukurdzyano-bananowe z musem truskawkowym

II Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z paprykarzem wegetariańskim i zielonym ogórkiem

Obiad

Indyk w sezamie z mleczkiem kokosowym, puree ziemniaczane, warzywa gotowane

Podwieczorek

Zielone smothies

Kolacja

Sałatka z prażoną ciecierzycą, tofu, oliwkami, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

 Płatki ryżowe z suszonymi śliwkami i cynamonem

II Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z pasztetem drobiowym z chutney z czerwonej cebuli

Obiad

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo – grzybowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa z pesto z suszonych pomidorów i sezamem

Podwieczorek

Dietetyczne brownie

Kolacja

Bezglutenowe wrapy z humusem z czarnuszką i warzywami

 

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Omlet z łososiem wędzonym i szczypiorkiem [łosoś]

II Śniadanie

Pudding z tapioki na mleku roślinnym  z musem wiśniowym

Obiad

Makaron bezglutenowy z sosem na mleku roślinnym z kurczakiem i zielonymi warzywami

Podwieczorek

Galaretka z soków wyciskanych

Kolacja

Zupa meksykańska z batatami, indykiem i soczewicą

 

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z pastą marchewkową z szynką

II Śniadanie

Złota bezglutenowa owsianka z orzechami nerkowca i suszoną żurawiną

Obiad

Curry z indyka z cukinią, mango, ananasem i pomidorami, ryż brązowy, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Arbuz z miętą

Kolacja

Leczo z ciecierzycą i wieprzowiną

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Naleśniki bezglutenowe z musem daktylowo – kakaowym i owocami sezonowymi

II Śniadanie

Sałatka z kaszą, cukinią, natką pietruszki, oliwkami i papryką

Obiad

Dorsz z warzywami i kalafiorem po grecku, ziemniaki

Podwieczorek

Panna cotta na mleku roslinnym z wanilią i brzoskwinią

Kolacja

Sałatka z młodych ziemniaków z koperkiem, ogórkiem świeżym i kiszonym

 

dieta sport carbo

Poniedziałek 16.07

I Śniadanie

Jogurt naturalny z granolą i musem truskawkowym

II Śniadanie

Pumpernikiel z paprykarzem wegetariańskim i zielonym ogórkiem, zielone smoothie

Obiad

Makaron w sosie pomidorowym z indykiem, marchewką i oliwkami

Podwieczorek

Ciasteczka owsiano-gryczane z gorzką czekoladą

Kolacja

Zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym i warzywami

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

Pancakes z nasionami chia i świeżymi owocami

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pasztetem drobiowym z chutney z czerwonej cebuli, koktajl waniliowy z masłem orzechowym

Obiad

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo – grzybowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa z pesto z suszonych pomidorów i sezamem

Podwieczorek

Dietetyczne brownie

Kolacja

Burrito z farszem meksykańskim

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Omlet z łososiem wędzonym, Parmezanem i szczypiorkiem, sok wyciskany

II Śniadanie

Sałatka z kaszą kuskus, tuńczykiem, oliwkami, selerem naciowym i papryką

Obiad

Pełnoziarnisty makaron tagliatelle w lekkim sosie winno – śmietanowym , kurczakiem i zielonymi warzywami

Podwieczorek

Pudding z tapioki z musem owocowym

Kolacja

Placuszki z ziemniaków i batatów z salsą warzywną

 

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Pieczywo z pastą z twarożku i buraków z warzywami, sok wyciskany z jabłek i mięty

II Śniadanie

Złota owsianka z orzechami nerkowca i suszoną żurawiną

Obiad

Curry z indyka z cukinią, mango, ananasem i pomidorami, ryż brązowy, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Muffinki z porzeczkami i migdałami

Kolacja

Leczo z ciecierzycą i wieprzowiną i kaszą jaglaną

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z musem daktylowo – kakaowym i owocami sezonowymi

II Śniadanie

Jajecznica z suszonymi pomidorami i cebulką, sok z buraka, jabłka i ananasa

Obiad

Dorsz z warzywami i kalafiorem po grecku, kasza bulgur

Podwieczorek

Panna cotta jogurtowa z wanilią i brzoskwinią

Kolacja

Sałatka z młodych ziemniaków z koperkiem, serem feta, ogórkiem świeżym i kiszonym

dieta protein

Poniedziałek 16.07

I Śniadanie

Fritatta z szynką drobiową i warzywami

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z paprykarzem wegetariańskim i zielonym ogórkiem

Obiad

Indyk w sezamie z mleczkiem kokosowym, puree ziemniaczane, warzywa gotowane

Podwieczorek

Serek wiejski z warzywami

Kolacja

Zapiekanka ryżowa z mięsem drobiowym i warzywami

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

Pancake z nasionami chia i świeżymi owocami

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pasztetem drobiowym z chutney z czerwonej cebuli, koktajl waniliowy z masłem orzechowym

Obiad

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo – grzybowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa z pesto z suszonych pomidorów i sezamem

Podwieczorek

Dietetyczne brownie

Kolacja

Burrito z farszem meksykańskim

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Omlet z łososiem wędzonym, Parmezanem i szczypiorkiem

II Śniadanie

Serek homo z domową buraczaną granolą

Obiad

Pełnoziarnisty makaron tagliatelle w lekkim sosie winno – śmietanowym , kurczakiem i zielonymi warzywami

Podwieczorek

Zupa meksykańska z batatami, indykiem i soczewicą

Kolacja

Sałatka z kaszą kuskus, tuńczykiem, oliwkami, selerem naciowym i papryką

 

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Pieczywo z pastą z twarożku i buraków z warzywami, koktajl malinowo – jogurtowy

II Śniadanie

Złota owsianka z orzechami nerkowca i suszoną żurawiną

Obiad

Curry z indyka z cukinią, mango, ananasem i pomidorami, ryż brązowy, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Baton proteinowy ala snikers

Kolacja

Leczo z ciecierzycą i wieprzowiną

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z musem daktylowo – kakaowym i owocami sezonowymi

II Śniadanie

Jajecznica z suszonymi pomidorami i cebulką, sok z buraka, jabłka i ananasa

Obiad

Dorsz z warzywami i kalafiorem po grecku, kasza bulgur

Podwieczorek

Panna cotta jogurtowa z wanilią i brzoskwinią

Kolacja

Sałatka z młodych ziemniaków z koperkiem, serem feta, ogórkiem świeżym i kiszonym

dieta wprowadzająca

Poniedziałek 16.07

I Śniadanie

Fritatta z warzywami

II Śniadanie

Zielone smoothies

Obiad

Papryka faszerowana ryżem brązowym, soczewicą, pomidorami i marchewką

Podwieczorek

Sałatka owocowa        

Kolacja

Sałatka z prażoną ciecierzycą, marynowanym tofu, oliwkami, suszonymi pomidorami i pestkami dyni

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku roślinnym z suszonymi śliwkami i cynamonem

II Śniadanie

Surówka z selera naciowego, jabłka, rodzynek i orzechów włoskich

Obiad

Kotleciki z białej fasoli w sosie grzybowym, kasza gryczana z fasolką szparagową z pesto z suszonych pomidorów i sezamem

Podwieczorek

Sok z jabłka, ananasa i jarmużu

Kolacja

Krem z białej kapusty z ziemniaczkami

 

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Kalafiornica ze szczypiorkiem i warzywami

II Śniadanie

Krem pomidorowy z prażonymi ziarnami

Obiad

Makaron ryżowy z orientalnymi warzywami i tofu

Podwieczorek

Galaretka z soków wyciskanych

Kolacja

Sałatka z kaszą jaglaną, batatami, soczewicą, groszkiem i cukinią

 

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Omlet ze szczypiorkiem i humusem

II Śniadanie

Owsianka bezglutenowa na mleku roślinnym z orzechami nerkowca i suszoną żurawiną

Obiad

Curry z cukinią, mango, białą fasolą i pomidorami, ryż brązowy, surówka z kapusty

Podwieczorek

Arbuz z miętą

Kolacja

Ciecierzyca po bretońsku

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Sałatka z jaglaną, cukinią, natką pietruszki, oliwkami i papryką

II Śniadanie

Mus jabłkowy z cynamonem

Obiad

Kasza gryczana z grillowanymi warzywami i soczewicą

Podwieczorek

Zupa ogórkowa z koperkiem i ziemniaczkami

Kolacja

Sałatka z tofu i winogronem [tofu]

dieta post leczniczy

Poniedziałek 16.07

I Śniadanie

Roladka z cukinii faszerowana papryką i warzywami, sok z marchewki i jabłka

II Śniadanie

Koktajl oczyszczający

Obiad

Burgery z kalafiora, surówka z marchewki, selera korzeniowego i natki pietruszki

Podwieczorek

Carpaccio z kalarepy z grejpfrutem, dresingiem jabłkowo-grejpfrutowym z miętą na sałacie z rzodkiewką i koperkiem

Kolacja

Kapuśniak

 

Wtorek 17.07

I Śniadanie

Placuszki warzywne z pastą z marchewki, zakwas z buraka

II Śniadanie

Zielony koktajl witaminowy

Obiad

Musaka warzywna, surówka z ogórkowo – koperkowa

Podwieczorek

Sałatka jabłkowo – grejpfrutowa

Kolacja

Krem brokułowy

 

Środa 18.07

I Śniadanie

Sałatka z rzodkiewką i szczypiorkiem, Pomidory pieczone z bazylią z marynowanymi pomidorkami w soku jabłka i grejpfruta

II Śniadanie

Miętowy sok z jabłek i ogórków

Obiad

Curry warzywne, surówka z rukolą, pieczoną papryką, ogórkami kiszonymi, czerwoną cebulką + sos ziołowo – kalafiorowy

Podwieczorek

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki

Kolacja

Zupa ogórkowa

 

Czwartek 19.07

I Śniadanie

Sałatka z pieczoną pietruszką i szpinakiem, Sok z buraka i jabłka

II Śniadanie

Surówka z białej rzodkiewki, jabłka, marchewki

Obiad

Spaghetti warzywne z sosem pomidorowo – bazyliowym, surówka z kapusty, jabłka i natki pietruszki

Podwieczorek

Sałatka jabłkowo – grejpfrutowa z sosem ze świeżej mięty

Kolacja

Frytki z dyni i selera z sosem tzatziki z kalafiora

 

 

Piątek 20.07

I Śniadanie

Kalafiornica ze szczypiorkiem, sałatką z pomidorów i ogórków kiszonych, Zakwas buraczany

II Śniadanie

Sok wielowarzywny

Obiad

Bigos wegetariański, surówka z pora

Podwieczorek

Babeczka cynamonowe z marchewki i jabłka

Kolacja

Zupa minestrone

Dane adresowe

Marago Fit
ul. Romana Maya 1
62-030 Luboń

Skontaktuj się z nami

Dietetyk Zuzanna Nosek
tel.: 535 101 062

Dietetyk Artur Wesoły
tel.: 733 120 873  

Dietetyk Angelika Korcz
tel.: 530 581 401  

e-mail: biuro@maragofit.pl

Dział obsługi czynny

Pon - Pt: 7:00 - 16:00
Sobota dyżury mailowe

 

Marketing/współpraca

Jakub Kamiński
e-mail: marketing@maragofit.pl