Aktualne Menu

alergeny

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne  3. Jaja i produkty pochodne  4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne  6.Soja i produkty pochodne  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)  8. Orzechy  9. Seler i produkty pochodne  10. Gorczyca i produkty pochodne  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne  12. Dwutlenek siarki i siarczyny  13. Łubin i produkty pochodne  14. Mięczaki i produkty pochodne

dieta standard

Poniedziałek

I Śniadanie

Płatki orkiszowe na mleku z gorzką czekoladą i musem wiśniowym

II Śniadanie

Pieczywo z twarogiem wędzonym i warzywami

Obiad

Indyk w suszonych pomidorach z marchewką, puree z warzyw korzeniowych, buraczki tarte

Podwieczorek

Korzenne smoothie z gruszki i jabłek

Kolacja

Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem gotowanym i musztardowo – miodowym sosem winegret

 

Wtorek

I Śniadanie

Jogurt naturalny z mixem suszonych owoców  i domową granolą 

II Śniadanie

Sałatka z jajkiem, awokado, pestkami dyni i sosem koktajlowym

Obiad

Indyk tikka masala, ryż jaśminowy, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pełnoziarniste ciasto z gruszką

Kolacja

Meksykańska zupa z kukurydzą, papryką i kurczakiem

 

Środa

I Śniadanie

Pieczywo ze smalcem z fasoli, polędwicą i warzywami

II Śniadanie

Tapioka na mleku z orzechami i porzeczkami

Obiad

Kurczak w płatkach owsianych, salsa pomidorowa z kolendrą, ryż jaśminowy

Podwieczorek

Sałatka z sezonowych owoców

Kolacja

Pieczone warzywa z parmezanem, słodko-kwaśny sos barbecue

 

Czwartek

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą drobiową i konfiturą z białej cebuli z jabłkiem i rodzynkami 

II Śniadanie

Serek z wanilią i owocami

Obiad

Leczo warzywne z wołowiną i kasza pęczak 

Podwieczorek

Warzywne słupki z pastą z marchewkowym humusem z wędzoną papryką

Kolacja

Wrap pełnoziarnisty z tuńczykiem i warzywami

 

Piątek

I Śniadanie

Jaglanka ze świeżymi sezonowymi owocami i orzechami laskowymi

II Śniadanie

Koktajl owocowy z otrębami

Obiad

Kotleciki rybne z libańską sałatką tabouleh na kaszy jaglanej z miętą i chutneyem paprykowo-pomidorowym z żurawiną

Podwieczorek

Bananowo-pietruszkowy chlebek z orzechami i suszonymi owocami

Kolacja

Sałatka Caprese z kiełkami słonecznika 

 

Sobota

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą z twarogu i suszonych pomidorów

II Śniadanie

Wytrawne placuszki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem i marchewkową musztardą

Obiad

Curry z kurczakiem, dynią i brokułem z ryżem jaśminowym i koperkową surówką z młodej kapusty

Podwieczorek

Sok z pomarańczy i jabłka

Kolacja

Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i prażonymi orzechami

 

Niedziela

I Śniadanie

Jajecznica z szynką drobiową i warzywami

II Śniadanie

Serek wiejski z warzywami

Obiad

Polędwiczka wieprzowa po tajsku z warzywami, makaron ryżowy

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z orzechami

Kolacja

Krem z cukinii i zielonych warzyw z ziołowymi grzankami

 

dieta wege

Poniedziałek

I Śniadanie

Płatki orkiszowe na mleku z gorzką czekoladą i musem wiśniowym

II Śniadanie

Pieczywo z twarogiem wędzonym i warzywami

Obiad

Pieczony falafel z sosem ziołowym, puree z warzyw korzeniowych, buraczki tarte

Podwieczorek

Korzenne smoothie z gruszek i jabłek

Kolacja

Sałatka z wędzonych łososiem, jajkiem gotowanym i musztardowo – miodowym sosem

 

Wtorek

I Śniadanie

Jogurt naturalny z mixem suszonych owoców  i domową granolą 

II Śniadanie

Sałatka z jajkiem, awokado, pestkami dyni i sosem koktajlowym

Obiad

Kotleciki z fasoli i pieczarek z sosem koperkowym, ryż jaśminowy, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pełnoziarniste ciasto z gruszką

Kolacja

Meksykańska zupa z kukurydzą, papryką i tofu

 

Środa

I Śniadanie

Pieczywo ze smalcem z fasoli

II Śniadanie

Pudding z tapioki i chia na mleku z orzechami i owocami

Obiad

Papryka pieczona faszerowana komosą ryżową, fetą i warzywami, salsa pomidorowa z kolendrą, kasza kuskus

Podwieczorek

Sałatka z sezonowych owoców

Kolacja

Pieczone warzywa z parmezanem, słodko-kwaśny sos barbecue

 

Czwartek

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pasztetem wegetariańskim i konfiturą z białej cebuli z jabłkiem i rodzynkami 

II Śniadanie

Serek z wanilią i owocami

Obiad

Leczo warzywne z kasza pęczak 

Podwieczorek

Warzywne słupki z pastą z marchewkowym hummusem z wędzoną papryką

Kolacja

Wrap pełnoziarnisty z tuńczykiem i warzywami

 

Piątek

I Śniadanie

Ryżanka ze świeżymi sezonowymi owocami i orzechami laskowymi

II Śniadanie

Koktajl owocowy z otrębami

Obiad

Kotleciki rybne z libańską sałatką tabouleh na kaszy jaglanej z miętą i chutneyem paprykowo-pomidorowym z żurawiną

Podwieczorek

Bananowo-pietruszkowy chlebek z orzechami i suszonymi owocami

Kolacja

Sałatka Caprese z kiełkami słonecznika 

 

 Sobota

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą z twarogu i suszonych pomidorów

II Śniadanie

Wytrawne placuszki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem i marchewkową musztardą

Obiad

Curry z ciecierzycą, dynią i brokułem z ryżem jaśminowym i koperkową surówką z młodej kapusty

Podwieczorek

Sok z pomarańczy i jabłka

Kolacja

Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i prażonymi orzechami

 

Niedziela

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i warzywami

II Śniadanie

Serek wiejski z warzywami

Obiad

Tofu po tajsku z warzywami, makaron ryżowy

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z orzechami

Kolacja

Krem z cukinii i zielonych warzyw z ziołowymi grzankami

 

dieta natural

Poniedziałek

I Śniadanie

Płatki gryczane na mleku roślinnym z gorzką czekoladą i musem wiśniowym

II Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z pieczonym indykiem i warzywami

Obiad

Indyk w suszonych pomidorach z marchewką, puree z warzyw korzeniowych, buraczki tarte

Podwieczorek

Korzenne smoothie z gruszek i jabłek

Kolacja

Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem gotowanym i musztardowo – miodowym sosem winegret

 

Wtorek

I Śniadanie

Mix płatków bezglutenowych na mleku roślinnym z  marchewką, masłem orzechowym i cynamonem

II Śniadanie

Sałatka z jajkiem, awokado, pestkami dyni i sosem koktajlowym

Obiad

Indyk tikka masala, ryż jaśminowy, surówka z marchewki

Podwieczorek

Bezglutenowe ciasto z gruszką

Kolacja

Meksykańska zupa z kukurydzą, papryką i kurczakiem

 

Środa

I Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe ze smalcem z fasoli, polędwicą i warzywami

II Śniadanie

Pudding z tapioki i chia na mleku roślinnym z orzechami i owocami

Obiad

Kurczak w bezglutenowych płatkach owsianych, salsa pomidorowa z kolendrą, kasza jaglana

Podwieczorek

Sałatka z sezonowych owoców

Kolacja

Pieczone warzywa z wegańskim parmezanem, słodko-kwaśny sos barbecue

 

Czwartek

I Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z pastą drobiową i konfiturą z białej cebuli z jabłkiem i rodzynkami

II Śniadanie

Placuszki kukurydziane z borówkami

Obiad

Leczo warzywne z wołowiną i kasza gryczana

Podwieczorek

Warzywne słupki z pastą z marchewkowym hummusem z wędzoną papryką

Kolacja

Wrap bezglutenowy z tuńczykiem i warzywami

 

Piątek

I Śniadanie

Ryżanka na mleku roślinnym ze świeżymi sezonowymi owocami i orzechami laskowymi

II Śniadanie

Koktajl owocowy na mleku roślinnym

Obiad

Kotleciki rybne z libańską sałatką tabouleh na kaszy jaglanej z miętą i chutneyem paprykowo-pomidorowym z żurawiną

Podwieczorek

Bananowy chlebek bezglutenowy z orzechami i suszonymi owocami

Kolacja

Sałatka Caprese z tofu i kiełkami słonecznika

 

Sobota

I Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z pastą z pieczonego bakłażana, pieczonej papryki i tofu ze świeżymi warzywami

Obiad

Curry z kurczakiem, dynią i brokułem z ryżem jaśminowym i koperkową surówką z młodej kapusty

Podwieczorek

Sok z pomarańczy i jabłka

Kolacja

Sałatka z pieczonym burakiem, tofu i prażonymi orzechami

 

Niedziela

I Śniadanie

Jajecznica z szynką drobiową i warzywami

II Śniadanie

Placuszki bezglutenowe, owoce, miód

Obiad

Polędwiczki wieprzowe po tajsku z warzywami, makaron ryżowy

Podwieczorek

Bezglutenowe marchewkowe muffinki z orzechami

Kolacja

Krem z cukinii i zielonych warzyw z ziołowymi grzankami bezglutenowymi

 

dieta sport carbo

Poniedziałek

I Śniadanie

Płatki orkiszowe na mleku z gorzką czekoladą i musem wiśniowym

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z masłem orzechowym i owocami, Korzenne smothie z gruszek i jabłek

Obiad

Risotto z marchewką, cukinią, porem, indykiem i parmezanem

Podwieczorek

Serek wiejski ze słupkami warzywnymi

Kolacja

Sałatka z ziemniakami,  groszkiem, kukurydzą, tuńczykiem i papryką

 

Wtorek

I Śniadanie

Jogurt naturalny z mixem suszonych owoców i domową granolą

II Śniadanie

Pieczywo żytnie z pastą jajeczną z awokado  i warzywami, sok wyciskany z buraka i jabłka

Obiad

Indyk tikka masala (po indyjsku), ryż jaśminowy, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pełnoziarniste ciasto z gruszką

Kolacja

Sałatka z kaszą kuskus, pieczoną marchewką, fetą, pestkami słonecznika i suszonymi pomidorami

 

Środa

I Śniadanie

Pieczywo ze smalcem z fasoli z jabłkiem, polędwicą i warzywami, koktajl jogurtowo – owocowy

Obiad

Kurczak w płatkach owsianych, salsa pomidorowa z kolendrą, ryż jaśminowy

Podwieczorek

Mus kakaowo-daktylowy z Wasa i owocami

Kolacja

Zapiekanka z łososiem, dynią, ziemniakami i brokułem

 

Czwartek

I Śniadanie

Pieczywo żytnie z pastą drobiową i konfiturą z białej cebuli z jabłkiem i rodzynkami, Sok wyciskany z buraka i jabłka

II Śniadanie

Placuszki owsiane z miodem i orzechami

Obiad

Makaron pełnoziarnisty tagliatelle z wołowiną w sosie pomidorowym na ostro z pieczarkami

Podwieczorek

Pieczone korzenne gruszki i jabłka z sosem czekoladowo-kokosowym

Kolacja

Wrap pełnoziarnisty z kurczakiem, mozarellą i warzywami

 

Piątek

I Śniadanie

Jaglanka ze świeżymi owocami i orzechami laskowymi

II Śniadanie

Naleśniki pełnoziarniste z farszem warzywnym i fetą, koktajl proteinowy

Obiad

Kotleciki rybne z libańską sałatką tabouleh na kaszy jaglanej z miętą i chutneyem paprykowo-pomidorowym z żurawiną

Podwieczorek

Bananowo-pietruszkowy chlebek z orzechami i suszonymi owocami

Kolacja

Sałatka Capresse z kiełkami słonecznika

 

Sobota

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą z twarogu i suszonych pomidorów, koktajl z masłem orzechowym i bananami

II Śniadanie

Wytrawne placuszki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem i marchewkową musztardą

Obiad

Wołowina po burgundzku ryżem jaśminowym i koperkową surówką z młodej kapusty

Podwieczorek

Szarlotka z cynamonem

Kolacja

Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i prażonymi orzechami, grzanki

 

Niedziela

I Śniadanie

Naleśniki z twarożkiem z miodem i wanilią i owocami, owocowy koktajl proteinowy

II Śniadanie

Sałatka z kaszy kuskus, pieczonej marchewki, fety, prażonego słonecznika, suszonych pomidorów i świeżego szpinaku

Obiad

Makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym z tuńczykiem i parmezanem

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z orzechami

Kolacja

Sałatka z prażoną ciecierzycą, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, oliwkami i prażonymi pestkami dyni

 

dieta protein

Poniedziałek

I Śniadanie

Omlet z płatkami owsianymi, słonecznikiem i pieczonym kurczakiem

II Śniadanie

Pieczywo z twarogiem wędzonym i warzywami, koktajl proteinowy z wiśniami

Obiad

Indyk w suszonych pomidorach z marchewką, puree z warzyw korzeniowych, buraczki tarte

Podwieczorek

Serek wiejski z musem owocowym

Kolacja

Sałatka z wędzonym łososiem, jajkiem gotowanym i musztardowo – miodowym sosem winegret

 

Wtorek

I Śniadanie

Fritatta z serem Lazur i warzywami

II Śniadanie

Jogurt grecki z granolą i orzechami, sok wyciskany z jabłek i buraków

Obiad

Indyk tikka masala (po indyjsku), ryż jaśminowy, surówka z marchewki

Podwieczorek

Pełnoziarniste ciasto z gruszką

Kolacja

Grillowany kurczak na warzywach z sosem koktajlowym

 

Środa

I Śniadanie

Sałatka z kaszy jaglanej, indyka, sera Fety, białej fasoli, kukurydzy i natki pietruszki

II Śniadanie

Jajecznica z suszonymi pomidorami i pełnoziarnistym pieczywem, koktajl proteinowy

Obiad

Kurczak w płatkach owsianych, salsa pomidorowa z kolendrą, ryż jaśminowy

Podwieczorek

Pudding z tapioki i chia na mleku z orzechami i owocami

Kolacja

Zapiekanka z łososiem, dynią,  ziemniakami i brokułem

 

Czwartek

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą drobiową i konfiturą z białej cebuli z jabłkami i rodzynkami, Sok wyciskany z buraka i jabłka 

II Śniadanie

Placuszki proteinowe z orzechami i miodem

Obiad

Leczo warzywne z wołowiną i kasza pęczak

Podwieczorek

Warzywne słupki z pastą z marchewkowym humusem z wędzoną papryką

Kolacja

Wrap pełnoziarnisty z kurczakiem i mozzarellą

 

Piątek

I Śniadanie

Omlet z pastą z soczewicy i suszonych pomidorów, szpinakiem i świeżymi warzywami, kakaowy koktajl proteinowy 

II Śniadanie

Jaglanka ze świeżymi owocami i orzechami laskowymi

Obiad

Kotleciki rybne z libańską sałatką tabouleh na kaszy jaglanej z miętą i chutneyem paprykowo-pomidorowym z żurawiną

Podwieczorek

Bananowo-pietruszkowy chlebek z orzechami i suszonymi owocami

Kolacja

Sałatka z mixiem sałat z rukolą, pikantną wołowiną, pieczoną marchewką, pomidorkami i ananasem

 

Sobota

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą z twarogu i suszonych pomidorów, koktajl z masłem orzechowym i bananami

II Śniadanie

Wytrawne placuszki ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem i marchewkową musztardą

Obiad

Wołowina po burgundzku ryżem jaśminowym i koperkową surówką z młodej kapusty

Podwieczorek

Szarlotka z cynamonem

Kolacja

Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i prażonymi orzechami

 

Niedziela

I Śniadanie

Jajecznica z szynką drobiową i warzywami, owocowy koktajl proteinowy

II Śniadanie

Sałatka z kaszy kuskus, pieczonej marchewki, fety, prażonego słonecznika, suszonych pomidorów i świeżego szpinaku

Obiad

Makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym z tuńczykiem i parmezanem

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z orzechami

Kolacja

Sałatka z prażoną ciecierzycą, pomidorem, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, oliwkami i prażonymi pestkami dyni

 

dieta wprowadzająca

Poniedziałek

I Śniadanie

Płatki gryczane na mleku roślinnym z musem wiśniowym

II Śniadanie

Słupki warzywne z sosem chimchuri z czosnkiem i migdałami

Obiad

Pieczony falafel, puree z warzyw korzeniowych, buraczki tarte

Podwieczorek

Korzenne smothie z jabłek i gruszek

Kolacja

Sałatka z rzodkiewką,  jajkiem gotowanym i musztardowo – miodowym sosem winegret

 

Wtorek

I Śniadanie

Kalafiornica ze szczypiorkiem i sałatką z pomidorów i blanszowanej, marynowanej marchewki

II Śniadanie

Sałatka z jajkiem, awokado, pestkami dyni i sosem winegret

Obiad

Cukinia faszerowana z ryżem brązowym i warzywami

Podwieczorek

Mus z owoców leśnych z karmelizowanymi gruszkami i miętą

Kolacja

Meksykańska zupa z kukurydzą, papryką i tofu

 

Środa

I Śniadanie

Omlet z warzywami

II Śniadanie

Pudding chia na mleku roślinnym z owocami sezonowymi

Obiad

Curry warzywne z soczewicą, kasza jaglana, surówka warzywna

Podwieczorek

Sok jabłkowo – ogórkowy

Kolacja

Krem cebulowy z prażonymi pestkami dyni

 

Czwartek

I Śniadanie

Gryczanka na mleku roślinnym z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi

II Śniadanie

Warzywne słupki z pastą z pomidorowym humusem

Obiad

Leczo warzywne z fasolą  i kasza gryczaną

Podwieczorek

Sok witaminowy

Kolacja

Sałatka z marynowanym tofu i prażonym słonecznikiem

 

Piątek

I Śniadanie

Jaglanka z owocami i orzechami laskowymi

II Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i sałatką warzywną

Obiad

Kotleciki wielowarzywne, dip pomidorowy, pieczone ziemniaczki, surówka warzywna

Podwieczorek

Smothie jabłkowo – szpinakowe

Kolacja

Frytki warzywne z sosem czosnkowym na bazie kalafiora

 

Sobota

I Śniadanie

Sałatka z kaszy jaglanej, warzyw i ciecierzycy

II Śniadanie

Pudding z tapioki na mleku roślinnym ze świeżymi owocami

Obiad

Szaszłyki warzywne z pieczarkami i ananasem, puree z batatów, mix warzyw gotowanych

Podwieczorek

Sok z pomarańczy i jabłka

Kolacja

Sałatka z pieczonym burakiem, tofu i prażonymi orzechami

 

Niedziela

I Śniadanie

Jajecznica z koperkiem i warzywami

II Śniadanie

Zupa wielowarzywna z ziemniaczkami i jarmużem

Obiad

Tofu po tajsku w sosie pomidorowym, makaron ryżowy

Podwieczorek

Sałatka owocowa z jagodami goi

Kolacja

Krem z cukinii i zielonych warzyw, prażone pestki dyni

 

dieta post leczniczy

Poniedziałek

I Śniadanie

Sok z buraka i jabłka, surówka z czerwonej kapusty

II Śniadanie

Sok wyciskany z marchewki, Surówka kalafiorowa

Obiad

Bigos wegetariański z pomidorami

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Krem z białych warzyw z pieczonym selerem

 

Wtorek

I Śniadanie

Sałatka z kiszonych ogórków, pomidorów i szczypiorku, Zakwas z buraka

II Śniadanie

Słupki z marchewki, kalarepy i selera naciowego, Orzeźwiający sok z ogórka, jabłka i jarmużu

Obiad

Faszerowana papryka, surówka z białej kapusty i marchewki

Podwieczorek

Surówka z rzodkiewki

Kolacja

Krem z białej kapusty

 

Środa

I Śniadanie

Sok z marchewki i selera, kalafiornica ze szczypiorkiem

II Śniadanie

Sok grejpfrutowy, Frytki warzywne z czosnkiem i ziołami

Obiad

Warzywa w orientalnej marynacie, surówka ogórkowa z koperkiem

Podwieczorek

Zupa pomidorowa z bazylią

Kolacja

Carppacio buraczane z pomidorkami koktajlowymi, cebulką i rukolą

 

Czwartek

I Śniadanie

Pomidory ze szczypiorkiem na roszponce, sok ze szpinakiem

II Śniadanie

Surówka z selera naciowego, zakwas buraczany

Obiad

Kotleciki dyniowo – kalafiorowe, surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek

Jabłko pieczone z kardamonem

Kolacja

Cukinia zapiekana z pomidorami i warzywami korzeniowymi

 

Piątek

I Śniadanie

Gotowane na parze nowalijki z sosem z pieczonej papryki i pomidorów

II Śniadanie

Sok z jabłek i selera, surówka z białej kapusty, koperku, rzodkiewki i papryki

Obiad

Makaron marchewkowy z pesto z bazylii i rukoli, suszonymi pomidorami

Podwieczorek

Sałatka owocowa

Kolacja

Papryka faszerowana warzywami

 

Sobota

I Śniadanie

Pieczone pomidory faszerowane szpinakiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami

Sok z burakiem i jabłkiem

II Śniadanie

Kalafiornica ze szczypiorkiem

Sok wielowarzywny

Obiad

Gołąbki warzywne w sosie pomidorowym

Podwieczorek

Słupki warzywne z warzywnym dipem  tzatziki

Kolacja

Zupa ogórkowa z koperkiem

 

Niedziela

I Śniadanie

Pieczone warzywa  z sosem curry

Sok wyciskany z grejpfruta i jabłka

II Śniadanie

Surówka z marchewki, selera, jabłka i natki pietruszki

Obiad

Bigos jarski

Surówka z białej rzodkiewki i marchewki

Podwieczorek

Sałatka z jabłek i mięty

Kolacja

Farsz warzywny po grecku

dieta mum’s plan

I dzień

I Śniadanie

Omlet bananowy z sosem kokosowo-orzechowym

II Śniadanie

Pieczywo z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Sok z jabłek, gruszki i pokrzywy

Obiad

Burgery wołowe, pieczone łódeczki ziemniaczane, fasolką szparagową i  sosem tzatziki

Podwieczorek

Świeże owoce z miętą

Kolacja

Sałatka z serem Cheddar, prażonym słonecznikiem i miodowym winegretem

 

II dzień

I Śniadanie

Jogurt naturalny z domową granolą buraczaną

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste, pasta marchewkowo-dyniowa z tahini i czarnuszką. Sok z jabłek i buraków

Obiad

Casserole z białą fasolą, pomarańczą, przyprawami korzennymi i dyni z ryżem

Podwieczorek

Makowe muffinki

Kolacja

Carppacio z buraka z serem kozim, prażonymi orzechami i sosem balsamicznym

 

III dzień

I Śniadanie

Jajecznica z polędwicą sopocką i szczypiorkiem

II Śniadanie

Mix płatków jęczmiennych, gryczanych i owsianych z jabłkiem, cynamonem i suszoną żurawiną

Obiad

Indyk w sosie ziołowym, kaszą gryczaną i buraczkami

Podwieczorek

Brownie dietetyczne z kaszy jaglanej i bananami

Kolacja

Kapuśniak z ziemniakami i koperkiem

 

 

dieta lekkostrawna

I dzień

I Śniadanie

Pieczywo graham z pastą jajeczną z kiszonym ogórkiem bez skórki, koperkiem i sałatą

II Śniadanie

Budyń ryżowy na mleku z musem truskawkowym

Obiad

Potrawka z kurczaka i marchewki z kurkumą z ziemniaczanym puree

Podwieczorek

Koktajl bananowy z cynamonem

Kolacja

Sałatka z kaszy jaglanej, gotowanej pietruszki, marchewki, natki pietruszki, pasty z indyka i jogurtu

 

II dzień

I Śniadanie

Pieczywo z polędwicą sopocką i pastą z zielnego groszku i awokado

II Śniadanie

Serek homogenizowany z gotowanym tartym burakiem + wafle ryżowe

Obiad

Gotowany schab w sosie koperkowym z puree z ziemniaków z tarta pietruszką i buraczkami

Podwieczorek

Zupa krem z ziemniaka i pietruszki

Kolacja

Sałatka makaronowa z gotowanym jajkiem, gotowaną marchewką, pieczoną papryką (bez skórki) i sosem jogurtowym

 

III dzień

I Śniadanie

Pieczywo graham z ziołowym masełkiem, pastą z buraka i twarogiem

II Śniadanie

Galaretka z soków owocowych

Obiad

Szwedzkie klopsiki z konfiturą z owoców leśnych z puree ziemniaczanym

Podwieczorek

Zielony koktajl z jabłkiem, bananem i szpinakiem

Kolacja

Kopytka ziemniaczane z sosem marchewkowo-pomidorowym, sałatką z pietruszki i twarogu

 

 

dieta low IG

I dzień

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pastą ze szprotek i jajek, ogórek kiszony

II Śniadanie

Płatki owsiane z jogurtem naturalnym i orzechami

Obiad

Indyk po koreańsku, kasza jaglana, surówka koperkowa 

Podwieczorek

Koktajl truskawkowo-porzeczkowy z wanilią i otrębami

Kolacja

Ciecierzyca po bretońsku z Chorizo

 

II dzień

I Śniadanie

Hiszpańska fritatta z ziemniakami, porem, szczypiorkiem i papryką

II Śniadanie

Serek homogenizowany z warzywami

Obiad

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowo – bazyliowym, komosa ryżowa, kapusta stir fry z białą rzodkwią, sosem sojowym i orzeszkami

Podwieczorek

Pana cotta jogurtowo-owocowa z musem z owoców leśnych

Kolacja

Sałatka z makaronu pełnoziarnistego z tuńczykiem, porem, czerwoną cebulą, pomarańczą i koperkiem

 

III dzień

I Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z pasztetem z soczewicy i suszonych pomidorów

II Śniadanie

Ptasie mleczko chia z musem owocowym i płatkami migdałów

Obiad

Gulasz z kapusty i pieczarek z prażoną soczewicą, ziemniaki z koperkiem

Podwieczorek

Sok owocowo – warzywny

Kolacja

Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną pietruszką, suszonymi pomidorami, prażonymi ziarnami, fetą, papryką i świeżym szpinakiem

 

 

Dane adresowe

Marago Fit
ul. Romana Maya 1
62-030 Luboń

Skontaktuj się z nami

INFOLINIA
tel.: 535 101 062

Dietetyk Zuzanna Nosek
tel.: 530 864 301

Dietetyk Artur Wesoły
tel.: 530 864 301

Dietetyk Angelika Korcz
tel.: 530 581 401  

Dietetyk Sandra Janeda
tel.: 733 120 873  

e-mail: biuro@maragofit.pl

Dział obsługi czynny

Pon - Pt: 7:00 - 16:00
Sobota dyżury mailowe