Aktualne Menu

alergeny

1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne  3. Jaja i produkty pochodne  4. Ryby i produkty pochodne  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne  6.Soja i produkty pochodne  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)  8. Orzechy  9. Seler i produkty pochodne  10. Gorczyca i produkty pochodne  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne  12. Dwutlenek siarki i siarczyny  13. Łubin i produkty pochodne  14. Mięczaki i produkty pochodne

dieta standard

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Płatki jaglane na mleku z wanilią, kokosem i malinami

II Śniadanie

Sałatka z wędzonym twarogiem, suszoną żurawiną, granatem i pieczoną marchewką z sezamowym dressingiem

Obiad

Indyk w lekkim sosie porowym, ziemniaki puree, marchew z groszkiem

Podwieczorek

Sok z jabłek, ananasów i buraków

Kolacja

Koperkowa zupa z młodą kapustą i ziemniakami

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki pełnoziarniste z siemieniem lnianym  i słodkim chutneyem z dyni, moreli i rodzynek 

II Śniadanie

Pieczywo z serkiem kozim, szynką i kiełkami słonecznika

Obiad

Udka z kurczaka, sos hoisin, ryż brązowy, surówka z młodej kapusty

Podwieczorek

Budyń z kaszy jaglanej z owocami

Kolacja

Sałatka z kaszą bulgur, chorizo, suszonymi pomidorami, serem Feta i cebulą czerwoną

 

Środa 26.09

I Śniadanie

Pieczywo z pastą słonecznikową z suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami

II Śniadanie

Zupa krem z dyni, brzoskwini z mleczkiem kokosowym i rodzynkami i płatkami migdałów

Obiad

Bogracz z ryżem jaśminowym

Podwieczorek

Mix sałat z prażonymi pestkami dyni, pomidorem, kukurydzą i sosem winegret

Kolacja

Hiszpańska fritatta z ziemniakami, szpinakiem i kurczakiem wędzonym

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Złota marchewkowa granola z żurawiną,  z jogurtem naturalnym

II Śniadanie

Pieczywo z pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym

Obiad

Pęczotto buraczane z pieczonym  indykiem, fetą i sałatką z ogórka, czerwonej cebuli i jabłka

Podwieczorek

Pieczone owoce pod pełnoziarnistą kruszonką

Kolacja

Wrap z farszem fajitas

 

Piątek 28.09

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem  i sałatką ze świeżych pomidorów, pieczywo żytnie

II Śniadanie

Serek homogenizowany z pieczonymi śliwkami  i wiórkami kokosowymi

Obiad

Łosoś w zielonym pesto z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z warzyw kapustnych

Podwieczorek

Kulki mocy

Kolacja

Sałatka grecka z serem Feta, oliwkami, grzankami i sosem winegret

 

dieta wege

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Płatki jaglane na mleku z wanilią, kokosem i malinami

II Śniadanie

Sałatka z wędzonym twarogiem, granatem, suszoną żurawiną i pieczoną marchewką z sezamowym dressingiem

Obiad

Indyk w lekkim sosie porowym, ziemniaki puree, marchew z groszkiem

Podwieczorek

Sok z jabłek, ananasów i buraków

Kolacja

Koperkowa zupa z młodą kapustą i ziemniakami

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki pełnoziarniste z siemieniem lnianym  i słodkim chutneyem z dyni, moreli i rodzynek

II Śniadanie

Pieczywo z serkiem kozim i kiełkami słonecznika

Obiad

Ciecierzyca w sosie hoisin, ryż brązowy, surówka z młodej kapusty

Podwieczorek

Budyń z kaszy jaglanej z owocami

Kolacja

Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, serem Feta i cebulą czerwoną

 

Środa 26.09

I Śniadanie

Pieczywo z pastą słonecznikową z suszonymi pomidorami

II Śniadanie

Zupa krem z dyni, brzoskwini z mleczkiem kokosowym, rodzynkami i płatkami migdałowymi

Obiad

Bogracz warzywny z ryżem jaśminowym

Podwieczorek

Mix sałat z prażonymi pestkami dyni, pomidorem, kukurydzą i sosem winegret

Kolacja

Hiszpańska fritatta z ziemniakami, szpinakiem i fetą

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Złota marchewkowa granola z żurawiną i jogurtem naturalnym

II Śniadanie

Pieczywo z pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym

Obiad

Pęczotto buraczane z ciecierzycą prażoną w ziołach, fetą i sałatką z ogórka, czerwonej cebuli i jabłka 

Podwieczorek

Pieczone owoce pod pełnoziarnistą kruszonką

Kolacja

Wrap z warzywami i mozzarellą

 

Piątek 28.09

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i sałatką ze świeżych pomidorów, pieczywo żytnie

II Śniadanie

Serek homogenizowany z pieczonymi śliwkami  i wiórkami kokosowymi

Obiad

Łosoś w zielonym pesto z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z warzyw kapustnych

Podwieczorek

Kulki mocy

Kolacja

Sałatka grecka z serem Feta, oliwkami, grzankami i sosem winegret

dieta natural

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Płatki bezglutenowe na mleku roślinnym z wanilią, kokosem i malinami

II Śniadanie

Sałatka z wędzonym tofu, suszoną żurawiną i pieczoną marchewką z sezamowym dressingiem

Obiad

Indyk w lekkim sosie porowym, ziemniaki puree, marchew z groszkiem

Podwieczorek

Sok z jabłek, ananasów i buraków

Kolacja

Koperkowa zupa z młodą kapustą i ziemniakami

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki bezglutenowe z siemieniem lnianym  i słodkim chutneyem z dyni, moreli i rodzynek 

II Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z szynką i kiełkami słonecznika

Obiad

Udka z kurczaka, sos hoisin, ryż brązowy, surówka z młodej kapusty

Podwieczorek

Budyń z kaszy jaglanej na mleku roślinnym z owocami

Kolacja

Sałatka z kaszą jaglaną, chorizo, suszonymi pomidorami i cebulą czerwoną

 

Środa 26.09

I Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe  z pastą słonecznikową, suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami

II Śniadanie

Zupa krem z dyni, brzoskwini z mleczkiem kokosowym, rodzynkami i płatkami migdałowymi

Obiad

Bogracz z ryżem jaśminowym

Podwieczorek

Mix sałat z prażonymi pestkami dyni, pomidorem, kukurydzą i sosem winegret

Kolacja

Hiszpańska fritatta z ziemniakami, szpinakiem i kurczakiem wędzonym

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Złota marchewkowa granola bezglutenowa z żurawiną,  z jogurtem sojowym

II Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe z pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym

Obiad

Kaszotto buraczane z pieczonym indykiem i sałatką z ogórka, czerwonej cebuli i jabłka

Podwieczorek

Pieczone owoce pod bezglutenową kruszonką

Kolacja

Wrap bezglutenowy z farszem fajitas

 

Piątek 28.09

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i sałatką ze świeżych pomidorów, pieczywo bezglutenowe

II Śniadanie

Gryczanka na mleku roślinnym z gorzką czekoladą, pieczonymi brzoskwiniami  i wiórkami kokosowymi

Obiad

Łosoś w zielonym pesto z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z warzyw kapustnych

Podwieczorek

Kulki mocy

Kolacja

Sałatka grecka z marynowanym tofu, oliwkami, grzankami bezglutenowymi i sosem winegret

dieta sport carbo

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Płatki jaglane na mleku z wanilią, kokosem i malinami

II Śniadanie

Pieczywo z serkiem kozim, szynką pieczoną i kiełkami słonecznika, sok wyciskany

Obiad

Indyk w lekkim sosie porowym, ziemniaki puree, marchew z groszkiem

Podwieczorek

Ciasto marchewkowo-dyniowe z orzechami

Kolacja

Sałatka z żółtym serem, suszoną żurawiną i pieczoną marchewką z sezamowym dressingiem

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki pełnoziarniste z siemieniem lnianym i słodkim chutneyem z dyni, moreli i rodzynek

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z twarogiem wędzonym i warzywami , Sok wyciskany

Obiad

Udka z kurczaka, sos hoisin, ryż brązowy, surówka z młodej kapusty

Podwieczorek

Budyń jaglany z owocami

Kolacja

Sałatka z kaszą bulgur, chorizo, suszonymi pomidorami, serem Feta i cebulą czerwoną

 

Środa 26.09

I Śniadanie

Pieczywo z pastą słonecznikową i suszonymi pomidorami, koktajl proteinowy

II Śniadanie

Zupa krem z dyni, z brzoskwiniami z mleczkiem kokosowym, rodzynkami z płatkami migdałów

Obiad

Bogracz z ryżem jaśminowym

Podwieczorek

Ciasteczka owsiane z sezamem i pestkami dyni

Kolacja

Sałatka makaronowa z brokułem, kukurydzą, szynką, papryką  i sosem czosnkowym

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Złota marchewkowa granola z żurawiną, z jogurtem naturalnym i truskawkami

II Śniadanie

Pieczywo z pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym, sok wyciskany

Obiad

Pęczotto buraczane z pieczonym  indykiem, fetą i sałatką z ogórka, cebuli i jabłka 

Podwieczorek

Pieczone owoce pod pełnoziarnistą kruszonką

Kolacja

Wrap z farszem fajitas

 

Piątek 28.09

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i sałatką ze świeżych pomidorów, pieczywo pełnoziarniste, sok wyciskany

II Śniadanie

Morelowe sticy rice z miętą

Obiad

Łosoś w zielonym pesto z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z warzyw kapustnych   

Podwieczorek

Kulki mocy

Kolacja

Makaron ryżowy z warzywami po chińsku, z sezamem i marnowanym tofu

dieta protein

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Pieczywo z serkiem kozim, polędwica sopocka i kiełkami słonecznika, koktajl proteinowy

II Śniadanie

Sałatka z wędzonym  twarogiem, suszoną żurawiną i pieczoną marchewką z sezamowym dressingiem

Obiad

Indyk w lekkim sosie porowym, ziemniaki puree, marchew z groszkiem

Podwieczorek

Ciasto marchewkowo-dyniowe  z orzechami

Kolacja

Gołąbki drobiowe w sosie pomidorowym

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki proteinowe z siemieniem lnianym i słodkim chutneyem z dyni, moreli i rodzynek

II Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z twarogiem wędzonym i warzywami, Sok wyciskany

Obiad

Udka z kurczaka, sos hoisin, ryż brązowy, surówka z młodej kapusty

Podwieczorek

Budyń jaglany z owocami

Kolacja

Sałatka z kaszą bulgur, chorizo, suszonymi pomidorami, serem Feta i cebulą czerwoną

 

Środa 26.09

I Śniadanie

Pieczywo z pastą słonecznikową i łososiem wędzonym, koktajl proteinowy

II Śniadanie

Hiszpańska fritatta z ziemniakami, szpinakiem i kurczakiem

Obiad

Bogracz z ryżem jaśminowym

Podwieczorek

Zupa krem z dyni, brzoskwini z mleczkiem kokosowym, rodzynkami i płatkami migdałów

Kolacja

Sałatka z polędwiczką wieprzową

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Złota marchewkowa granola z żurawiną,  z jogurtem naturalnym

II Śniadanie

Pieczywo z pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym, sok wyciskany

Obiad

Pęczotto buraczane z pieczonym  indykiem, fetą i sałatką z ogórka, cebuli i jabłka   

Podwieczorek

Pieczony batonik proteinowy z orzechami i płatkami owsianymi

Kolacja

Wrap z farszem fajitas

 

Piątek 28.09

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i sałatką ze świeżych pomidorów, pieczywo żytnie, sok wyciskany

II Śniadanie

Serek homogenizowany z pieczonymi śliwkami  i wiórkami kokosowymi

Obiad

Łosoś w zielonym pesto z pieczonymi ziemniaczkami i surówką w warzyw kapustnych

Podwieczorek

Kulki mocy

Kolacja

Sałatka grecka z serem Feta, oliwkami, grzankami i sosem winegret

dieta wprowadzająca

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Płatki jaglane na mleku roślinnym z wanilią, kokosem i malinami

II Śniadanie

Omlet ze szczypiorkiem i pomidorami

Obiad

Burgery z kalafiora, ziemniaki puree, marchewka z groszkiem gotowana

Podwieczorek

Sok z jabłek, ananasów i buraków

Kolacja

Koperkowa zupa z młodą kapustą i ziemniakami

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki bezglutenowe z siemieniem lnianym  i owocami   

II Śniadanie

Sałatka z jajkiem gotowanym i warzywami 

Obiad

Ciecierzyca w sosie hoisin, ryż brązowy, surówka z białej kapusty

Podwieczorek

Sok wyciskany z pomidorów z bazylią

Kolacja

Sałatka z kaszą jaglaną, fasolą, suszonymi pomidorami, tofu  i cebulą czerwoną

 

Środa 26.09

I Śniadanie

Hiszpańska fritatta z ziemniakami i szpinakiem

II Śniadanie

Miętowy sok jabłkowo – ogórkowy

Obiad

Bogracz warzywny z ryżem jaśminowym

Podwieczorek

Mix sałat z prażonymi pestkami dyni, pomidorem, kukurydzą i sosem winegret

Kolacja

Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym, rodzynkami i płatkami migdałów

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Owsianka bezglutenowa z orzechami włoskimi i pieczonymi owocami

II Śniadanie

Surówka z kopru włoskiego, selera naciowego, jabłka, ogórka i rzodkiewki

Obiad

Makaron ryżowy z sosem pomidorowym, soczewicą i  groszkiem

Podwieczorek

Sok jabłkowo – grejpfrutowy

Kolacja

Frytki z selera, pietruszki i ziemniaków z dipem kalafiorowym

 

Piątek  28.09

I Śniadanie

Jajecznica ze szczypiorkiem i sałatką ze świeżych pomidorów

II Śniadanie

Gryczanka na mleku roślinnym z jabłkiem prażonym i cynamonem

Obiad

Faszerowana papryka z ryżem brązowym ,warzywami i ciecierzycą

Podwieczorek

Sok wielowarzywny

Kolacja

Sałatka grecka z tofu, oliwkami i prażonymi ziarnami

 

dieta post leczniczy

Poniedziałek 24.09

I Śniadanie

Roladka z cukinii faszerowana papryką i warzywami, sok z buraka

II Śniadanie

Koktajl oczyszczający

Obiad

Burgery z kalafiora, surówka z marchewki, selera korzeniowego i natki pietruszki

Podwieczorek

Carpaccio z kalarepy z grejpfrutem, dresingiem jabłkowo-grejpfrutowym z miętą na sałacie z rzodkiewką i koperkiem

Kolacja

Kapuśniak

 

Wtorek 25.09

I Śniadanie

Placuszki z marchewki, pasta warzywna

II Śniadanie

Zielony koktajl witaminowy

Obiad

Musaka warzywna, surówka ogórkowo-koperkowa

Podwieczorek

Sałatka jabłkowo-grejpfrutowa

Kolacja

Krem brokułowy

Środa 26.09

I Śniadanie

Sałatka z rzodkiewką, pomidory pieczone z bazylią

II Śniadanie

Miętowy sok z jabłek i ogórków

Obiad

Curry warzywne, surówka z rukolą, pieczoną papryką, ogórkami kiszonymi, czerwoną cebulą

Podwieczorek

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki

Kolacja

Zupa ogórkowa

 

Czwartek 27.09

I Śniadanie

Puree z pietruszki z jabłkiem, pieczona pietruszka, szpinak z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi, Sok z buraka i jabłka

II Śniadanie

Surówka z białej rzodkiewki, jabłka, marchewki

Obiad

Spaghetti warzywne z sosem pomidorowo – bazyliowym, ratatouille z cukinii, papryki i natki pietruszki

Podwieczorek

Sałatka jabłkowo – grejpfrutowa z sosem ze świeżej mięty

Kolacja

Frytki z dyni i selera z sosem tzatziki z kalafiora

 

Piątek  28.09

I Śniadanie

Kalafiornica ze szczypiorkiem, sałatką z pomidorów i ogórków kiszonych, Sok z buraka

II Śniadanie

Sok wielowarzywny

Obiad

Bigos wegetariański, surówka z pora

Podwieczorek

Babeczka cynamonowe z marchewki i jabłka

Kolacja

Zupa minestrone

Dane adresowe

Marago Fit
ul. Romana Maya 1
62-030 Luboń

Skontaktuj się z nami

Dietetyk Zuzanna Nosek
tel.: 535 101 062

Dietetyk Artur Wesoły
tel.: 535 101 062  

Dietetyk Angelika Korcz
tel.: 530 581 401  

Dietetyk Sandra Janeda
tel.: 733 120 873  

e-mail: biuro@maragofit.pl

Dział obsługi czynny

Pon - Pt: 7:00 - 16:00
Sobota dyżury mailowe